Gyakori kérdések

Szoptatás előtt le kell mosnom a krémet?

Nem, a Garmastan krém összetevői ártalmatlanok. Szagtalan, íztelen, így szoptatás előtt nem kell lemosni. A csecsemő az emlőt minden nehézség nélkül elfogadja.

 

Miért kék színű a tubusban található krém?

A Garmastan krém kék színe annak természetes guajazulén hatóanyag tartalmának köszönhető, mely gyulladáscsökkentő hatása révén elősegíti a szoptatás fájdalommentességét.

 

Mit tegyek a maradék Garmastan krémmel?

A Garmastan krém nem csupán a mell ápolására, hanem kisebb hámsérülések, horzsolások kezelésére is alkalmazható, így a szoptatási időszak után is használható.

 

Azt hallottam, a Garmastan pelenkadermatitis esetén is használható. Igaz ez?

Igen, a Garmastan krém bőrnyugtató hatását orvosi tanulmány is alátámasztja. A tanulmányról bővebben itt és itt olvashat.

 

Kimosható ruhámból a Garmastan?

Mivel a Garmastan kenőcs zsírt nem tartalmaz, könnyen lemosható és a textíliákból gond nélkül kimosható, gyapjúviasz-alkoholt nem tartalmaz.

 

Hol gyártják a terméket?

A Garmastan krémet a németországi Protina Pharmazeutische GmbH cég gyártja. Bővebben itt olvashat a gyártóról!

 

Hogyan használjam a Garmastan krémet?

A krémet vékony rétegben vigye fel a mellbimbóra és a bimbóudvarra minden szoptatás után, adott esetben a felvitel megismételhető. Érzékeny mellbimbó esetén a steril mullpólyát, vagy a szoptatási betétet is bekenheti. A krémet a szoptatás előtt nem szükséges lemosni. Érzékeny mellbimbók esetén javallott a Garmastan krém mosdás utáni felvitele már a várandósság nyolcadik hónapjától kezdődően. Ez segít a mellbimbók igénybevételére való előkészítésben.